‘Quality Bars’ gaan voor positief uitgaansklimaat

In De Overpoort in Gent werd deze week het kwaliteitslabel ‘Quality Bars’ geïntroduceerd. Met het label geven cafés aan dat ze een positief uitgaansklimaat willen creëren, en het welzijn van hun klanten willen ondersteunen en verbeteren.
 
Elk uitgaanscafé kan een Quality Bar worden. Concreet doen ze dat door minimaal de vijf basismaatregelen te implementeren: hun barpersoneel opleiden rond verantwoord alcohol schenken via een korte videotraining, klanten informeren over gezondheidsrisico’s en over alternatieve vervoersmogelijkheden in de buurt, een EHBO-koffer en -procedure in huis hebben, de geluidslimieten naleven en gratis oordoppen voorzien. Daarnaast kunnen ze vrijwillig nog een aantal bijkomende maatregelen treffen.
 
Quality Bars is een initiatief van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) in samenwerking met het CGG-preventiewerk alcohol en andere drugs, Horeca Vorming Vlaanderen, dat de bijhorende e-learningmodules gefinancierd en uitgewerkt heeft, en Horeca Vlaanderen. Quality Bars wordt medegefinancierd via het INTERREG – PARTY-project (Prevention And Risk reduction Towards Young people). Dit is een grensoverschrijdende samenwerking tussen Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk in functie van het stroomlijnen van  Quality Nights, Quality Bars, en Quality Events in deze regio’s. 

Meer weten over het kwaliteitslabel 'Quality Bars'? Neem een kijkje op de website van het VAD.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen