Din01Okt
Don10Okt

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid 2019

Doe mee met de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid 2019
Tel jij samen met ons af naar 1 oktober? Vanaf dan zetten we samen het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Want ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ willen we beter bespreekbaar maken. 
 
Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we iedereen uit om tussen 1 en 10 oktober een kleine of grote actie te organiseren voor inwoners, bezoekers, werknemers, leerlingen … om veerkracht in de kijker te zetten. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te (blijven) voelen, ondanks een tegenslag of dip, en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Wist je dat je veerkracht zelf kan trainen? Praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen, zijn alvast een paar tips.
 
De inspiratiegids 2019 wil jouw organisatie inspireren om zelf aan de slag te gaan tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Je kan deze gids aanvragen bij het Logo van jouw regio.
 
Dit jaar willen we de 10-daagse extra in de kijker zetten met een Vlaamse actie: We willen van 1 tot 10 oktober zoveel mogelijk spreuken in het straatbeeld, in etalages en op vensters zien verschijnen. Spreuken die het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker zetten: fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes van bekende of lokale helden, … Zo toveren we een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers en doen we hen nadenken over hun mentale gezondheid. Tegelijkertijd werkt de actie op een ludieke manier mee tegen het taboe dat nog steeds rust op (problemen met) geestelijke gezondheid. Door een gezamenlijke actie kunnen we in heel Vlaanderen dezelfde boodschap uitdragen!
 

Voor wie?

Veerkracht zorgt ervoor dat je mentaal sterk bent en beter om kan met de dagelijkse stress en emoties die op ons afkomen. Geestelijke gezondheid belangt dus iedereen aan.
 

Wie kan acties organiseren?

Lokale besturen, zorgpartners, scholen, bedrijven, kansenorganisaties, …
 

Inschrijven voor de 10-daagse

Via dit deelnameformulier kan je ons van jullie plannen op de hoogte brengen. Zo weten wij waarbij we jullie kunnen ondersteunen. Je kunt er eveneens materialen bestellen en je ontvangt - indien gewenst - de toolkit voor de spreukenactie.
 
Inschrijven bij voorkeur tegen 10 september 2019.
 

Bekendmaking activiteiten

Wil je in de aanloop naar de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid graag extra bekendheid geven aan jouw veerkrachtige activiteit?
Registreer je activiteit op www.samenveerkrachtig.be. Vergeet niet het label ‘samenveerkrachtig’ toe te voegen. Zo komt jouw activiteit ook in de agenda op www.samenveerkrachtig.be.
Promoot je activiteit op sociale media met de hashtag #samenveerkrachtig.
 
Vraag bij het Logo van jouw regio de communicatietoolkit voor een overzicht van artikels en berichten die je kan gebruiken om jouw actie bekend te maken via (sociale) media.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen