10de Week van de Valpreventie wordt strijd tussen provincies

De Week van de Valpreventie is in 2021 al aan haar 10de editie toe. En het belooft een bijzondere editie te worden, want deze keer strijden de vijf Vlaamse provincies en Brussel om de titel van 'beste valpreventieprovincie van het jaar'.

Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen plaatst elk jaar, samen met de Vlaamse Logo’s en het Vlaams Instituut Gezond Leven, val- en fractuurpreventie in de belangstelling tijdens de Week van de Valpreventie. Het doel is om ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over val- en fractuurpreventie.

Eén tegen allen, allen tegen vallen

De 10de editie, die doorgaat van 19 tot en met 25 april 2021, draagt de slogan ‘Eén tegen allen, allen tegen vallen’. Hiermee dagen we de vijf Vlaamse provincies en Brussel uit om de strijd tegen elkaar aan te gaan voor de titel van ‘beste valpreventieprovincie van het jaar’. Enkele bekende Vlamingen zullen vier opdrachten aankondigen die focussen op belangrijke valrisicofactoren. Wie deze bekende gezichten zijn, houden we vooralsnog als verrassing.

  • Een eerste opdracht zal focussen op de belangrijke valrisicofactoren verminderd evenwicht, spierkracht en mobiliteit.
  • Een tweede opdracht zal gaan over gezonde voeding.
  • Bij de derde opdracht wordt de veiligheid van de omgeving onder de loep genomen. Specifiek zal worden ingezoomd op de openbare ruimte waar ouderen zich dagelijks in bewegen.
  • De vierde opdracht gaat over het dragen van on(aan)gepast schoeisel.

De opdrachten zullen bekendgemaakt worden vanaf 22 februari 2021. Daarna kan de strijd tussen de provincies echt van start gaan. Op het einde Week van de Valpreventie zullen we weten welke provincie zich de ‘beste valpreventie-provincie van het jaar’ mag noemen.

Raadpleeg de website www.valpreventie.be/week-van-de-valpreventie voor meer informatie. Voor advies en ondersteuning kan je terecht bij het Logo.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen