Al bijna vijfhonderd handtekeningen voor charter Preventieplatform

Organisaties van binnen en buiten de gezondheidszorg kwamen op 29 januari in Vorselaar samen om het charter van het Preventieplatform te ondertekenen. Ook wij als Vlaamse Logo’s waren aanwezig als één van de initiatiefnemers. Door de krachten te bundelen, willen wij samen met de vele burgers, experten en andere organisaties die mee op de kar sprongen, constructief bijdragen aan een sterk preventief gezondheidsbeleid in ons land.

De oproep van het Preventieplatform aan burgers, het middenveld en beroepsorganisaties om zich achter het platform scharen, werd gehoord. Bijna 500 burgers, experten en organisaties over sectoren heen sprongen de jongste weken mee op de kar door het charter van het Preventieplatform te ondertekenen.

De ondertekening gebeurde in aanwezigheid van o.a. Jan Bertels, kabinetschef van de federale minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke en van Gouverneur Cathy Berx.

Het Preventieplatform wil een gesprekspartner van het beleid zijn, dat de bevoegde overheden en ministers ondersteuning geeft bij het uittekenen van hun gezondheidsbeleid met een sterke preventieve klemtoon.

Wie ondertekende alvast?

Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), de Vlaamse Lokale Gezondheidsoverleggen (Logo's), het Vlaams Instituut Gezond Leven, het Vlaams Instituut voor de Eerste Lijn (VIVEL), CAW, het Vlaams Apothekersnetwerk (VAN), het Christelijk- (CM), Onafhankelijk- (OZ) en Neutraal Ziekenfonds (NZ), de Vlaamse vereniging voor Ruimte en Planning (VRP), Fietsberaad, Natuurpunt, het Vrij CLB Netwerk, Thomas More hogeschool, Domus Medica, het Vlaams Apothekersnetwerk, Kom op tegen Kanker, Stop Darmkanker, Mensura, Idewe, e.a.

Samen met een rijke mix aan burgers en experten- van Pascale Naessens, Koen Naert tot Pedro Brugada en Dr. Servaas Bingé - zullen zij de komende jaren pleiten voor meer aandacht en investeringen in preventie.

Het doel is om dit thema hoog op de politieke en maatschappelijke agenda te plaatsen en te houden.

Samen gaan we voor een sterk preventiebeleid in België. Doe jij mee?

Onderken ook jij het belang om samen te investeren in maatschappelijke gezondheid, gezondheidsbevordering en ziektepreventie?

Sta je als individu of organisatie achter de visie van het Preventieplatform? Onderteken nu mee het charter en lever een constructieve bijdrage aan een sterk preventief gezondheidsbeleid in België, over de verschillende beleidsniveaus en taalgrenzen heen.

Alle info: www.preventieplatform.org

 

Bekijk hier het verslag van RTV over de ondertekening in Vorselaar:

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen