Blijven bewegen… Ook voor onze helden in de zorg

Blijven bewegen is – nu meer dan ooit – belangrijk om gezond en sterk te blijven. De overheid en experten zoals viroloog Marc Van Ranst hameren niet alleen op de regels rond hygiëne en sociaal contact, maar ook op het belang van beweging. Want élke stap telt, élke dag. Niet enkel voor jezelf, maar ook voor je gezin, grootouders en voor onze helden: de verplegers, artsen en andere zorgverleners.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert daarom in samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid een reeks tips om in beweging te blijven. Help jij ze met jouw organisatie mee te verspreiden?

Bewegen, ook in huis

  • Wil je in en rond je huis meer bewegen? Perfect! Want zelfs daar zijn die 10.000 stappen (8.000 voor 65+-ers) binnen 'voet'bereik.
  • Las af en toe beweegpauzes in en zoek mogelijkheden om actief te zijn.
  • Zet muziek op en gooi je remmen én benen los. Niemand anders thuis? Doe dan extra zot.
  • Kinderen aanwezig? Doe dan samen nóg zotter, bijvoorbeeld met de filmpjes van Woogie Boogie

Inspiratie voor leerkrachten

Tips voor thuiswerkers

De regering roept op om maximaal thuis te werken.  Tips:

  • Zonder je af in je bureau of keuken. Laat de kinderen buiten spelen en sta om de 30 minuten even recht om te checken of ze de bloembedden nog niet omgespit hebben.
  • Moet je bellen? Wandel even rond terwijl je met je collega aan de lijn hangt. Ook dat is wisselwerken, en duizenden Vlamingen zijn fan.  
  • Bekijk ook deze dit-kan-echt-iedereen-overal-doen beweegoefeningen. Perfect voor een work-out terwijl je naar een serie kijkt.

Ga naar buiten

  • Trek er in je eentje of met een gezinslid op uit met de fiets of ga wandelen: dat is goed voor je lijf, en voor je hoofd. Want even in het groen doet wonderen voor je gemoed. Je krijgt er gelijk ook je dagelijkse dosis vitamine D bij, goed voor je weerstand.
  • Check ook af en toe hoe het met je buren gaat. Hebben ze hulp nodig met de boodschappen…? Zorg voor jezelf én voor elkaar! 
  • Om het allemaal wat gestroomlijnder te krijgen: maak misschien een ‘beweegplanning’, stel een ‘beweegdoel’. De bewegingsdriehoek zet je op weg.

Beweeg voor onze zorgverleners

Toon je goede hart, maak een statement: neem deel aan Keep Moving. Beweeg niet alleen voor jezelf, maar ook voor onze zorgverleners. Met Keep Moving verdien je een virtuele medaille die je na een bepaalde challenge krijgt. En die geef je aan de zorgverlener van je hart, als blijk van steun. 

Lees het volledige artikel op de website van Gezond Leven.

Meer gezond leven-tips vind je hier.

Meer informatie over het coronavirus? 

Je kan terecht bij:

Info-coronavirus.be

0800/14.689 (tussen 8 en 20u)

@CrisiscenterBE en @be_gezondheid

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen