← Vorige

BOEBS – Blijf Op Eigen Benen Staan

BOEBS

Hoe kan je gemeente de zelfstandigheid van thuiswonende ouderen stimuleren en verhogen? Kan iemand gezond oud worden in je gemeente? Wat kan jouw gemeente of buurt hieraan doen? Is de oudere en zijn omgeving voldoende geïnformeerd over valincidenten, gezond leven en de beschikbare dienstverlening in de buurt? Kan er iets veranderen aan het gedrag en de leefomgeving van de ouderen. 

Met het gemeenschapsproject BOEBS ga je voor een valveilige en valvrije gemeente. Op maat van je gemeente of buurt doorloop je een traject van 5 stappen. Investeren in valpreventie? Dat is investeren in langer zelfstandig thuis wonen.

Want 1 op 3 ouderen valt en loopt daardoor het risico om zijn zelfstandigheid te verliezen. Valpartijen worden vaak verzwegen of geminimaliseerd waardoor ondersteuning en advies uitblijven. Een gemeenschapsbenadering helpt 'vallen' bespreekbaar te maken en brengt de oplossingen dichter bij de burger.

Voor wie?

Thuiswonende ouderen

Wie kan gebruik maken van BOEBS?

Lokale besturen en OCMW’s in samenwerking met zorgverstrekkers, verenigingen, mantelzorgers en iedereen die ouderen bereikt

Waarom?

Een gemeente of stad is een goede setting om aan valpreventie te doen. Door intersectoraal samen te werken met partners van zowel binnen als buiten de gemeente alsook de ouderen zelf, kan het lokaal bestuur ervoor zorgen dat ouderen in de gemeenet actief ouder kunnen worden. Het gemeenschapsproject BOEBS 'Blijf op Eigen Benen Staan' helpt de gemeente daarmee op weg. 

Praktisch

BOEBS baseert zich op de wetenschappelijk onderbouwde praktijkrichtlijn valpreventie zodat jouw investering loont

Je lokale bestuur staat met BOEBS in voor:

  • partners zoeken
  • plannen maken
  • ondersteuning geven
  • communiceren
  • beleid maken

Kijk ook eens op www.boebs.be.

Het Logo zet je op weg

BOEBS vraagt meer dan een losstaande actie of campagne. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Je kan bij het Logo terecht voor begeleiding, materialen en kant-en-klare activiteiten op de weg naar een valvrije gemeente.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen