Draaiboek: Challenges en gevoelsplekken voor jongeren

Draaiboek challenges

Deze periode is voor jongeren bij uitstek niet gemakkelijk. Hun sociale contacten worden enorm beperkt, hun vrijetijdsinvulling vrijwel volledig geschrapt, …  

Veel jongeren vervelen zich en hebben het moeilijk om positief te blijven denken en zich verbonden te voelen met anderen.  

Dit draaiboekje wil een laagdrempelig antwoord bieden in de vorm van ‘challenges’ voor de jongeren in jouw gemeente, buurt of vereniging. Je kan ze eenvoudig verspreiden via de jeugddienst, vereniging, scholen, …  

De challenges zijn verdeeld over vier thema’s, allemaal gericht op verbinding en verbondenheid:  

  • Zorgen voor jezelf  

  • Zorgen voor je buurt  

  • Zorgen voor je familie  

  • Zorgen voor je vrienden  

 

Draaiboek gevoelsplek

In dit draaiboek geven we je een kader en handleiding om in jouw gemeente of buurt een 'gevoelsplek' te maken. Dit is een plek waar kinderen en jongeren met een bepaald gevoel terecht kunnen, vb. frustratie, angst, verdriet … Belangrijk is dat deze plek bedacht en vormgegeven wordt met en door jongeren zélf.     

In deze periode nog meer dan anders, kunnen jongeren overspoeld worden door emoties. Angst, frustratie, verdriet, boosheid, eenzaamheid … Het coronavirus zet hun wereld op zijn kop en jongeren blijven vaak alleen staan als ze met die emoties om moeten gaan. Als grote emoties geen uitweg vinden, worden ze opgekropt met allerlei negatieve gevolgen op lange termijn. 

 

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen