Doe mee met het pilootproject ‘Gezonde voeding voor ouderen’

Wil je met jouw dienstencentrum bezoekers ondersteunen zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen? Wil je de uitdaging aangaan om de gezondheid van buurtbewoners te bevorderen, de levenskwaliteit hoog te houden en kennis over gezondheidsthema’s te verhogen? Dan zoeken we jou!

Het project ‘Gezonde voeding voor ouderen’ ondersteunt lokale dienstencentra om een beleid rond gezonde voeding en preventie van ondervoeding te ontwikkelen en toe te passen. Of om het bestaande voedingsbeleid te verbeteren. Het doel? (Oudere) bezoekers stimuleren om gezond te eten en ondervoeding voorkomen.

Het project is gebaseerd op een draaiboek met een 7-stappenplan om een kwaliteitsvol voedingsbeleid uit te werken. Het draaiboek zoomt in op drie thema’s:

  • maaltijden
  • maaltijdomkadering
  • zorgtoeleiding

Draaiboek uittesten

We zoeken lokale dienstencentra die het draaiboek in de praktijk willen uittesten. Een externe, speciaal opgeleide procesbegeleider zal daarbij helpen. Hij of zij werkt op maat, met begrip voor de dagelijkse realiteit en met oog op de visie van het dienstencentrum. Met andere woorden: het is geen inspecteur, maar iemand die het proces mee opvolgt. Een inhoudelijk expert die nieuwe inzichten, tips, tools en instrumenten aanreikt om tot een succesvolle implementatie van een gezond voedingsbeleid te komen.

De procesbegeleider komt gespreid over 6 maand zo’n 20 à 32 uur ter plaatse om je dienstencentrum te begeleiden en ondersteunen aan de hand van het draaiboek. De start van de begeleiding is voorzien in februari 2022.

Interesse om mee te doen met het pilootproject? Vul de korte vragenlijst in via deze link. Bedenkingen of vragen? Stuur een mailtje naar sarah.dries@gezondleven.be.

Wil je al meer lezen over het uitwerken van een gezondheidsbeleid met het 7-stappenplan? Kijk dan op de website van Gezond Leven.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen