← Vorige

Gezondheidsrally in de gemeente

gezondheidsrally.jpg

Voorlopig wordt deze methodiek niet meer aangeboden wegens de totale herziening van de actieve voedingsdriehoek op 19 september 2017. De gezondheidsrally is hier immers op gebaseerd. De initiatiefnemer en partners bekijken verder of en wanneer deze methodiek aangepast zal worden. 

De Gezondheidsrally is een actieve fiets- of wandeltocht doorheen de gemeente, met de actieve voedingsdriehoek als kapstok. Noem het gerust een gezonde zoektocht. Op bepaalde plaatsen in de gemeente hangen pancartes met quizvragen over de actieve voedingsdriehoek op. Deelnemers doorlopen het wandel- of fietsparcours om de verschillende quizvragen op te lossen.

Mensen die weten wat gezonde voeding is, maken ook sneller de gezonde keuze. De Gezondheidsrally probeert op een leuke manier die kennis over gezonde voeding bij te brengen. Omdat gezonde voeding en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wordt ook beweging hieraan gekoppeld.

Voor wie?

Kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen

Wie kan de gezondheidsrally organiseren?

Gemeenten, OCMW’s, lokale dienstencentra...

Praktisch

  • Je hangt de pancartes met quizvragen op langs een uitgestippeld parcours of (bestaande) wandelroute. De deelnemers krijgen bij de start het informatieboekje en het invulformulier mee. Achteraf mogen ze het boekje met de informatie houden.
  • Je kan ook een prijs aan de gezondheidsrally koppelen. Denk aan een cadeaubon, een fruitmand, een gezonde ontbijtmand...
  • De organisator krijgt de vragen met de antwoorden van het Logo (om de invulformulieren te verbeteren en de winnaar aan te duiden).
  • De organisator staat zelf in voor een wandelroute of parcours, het ophangen van de affiches met quizvragen, nakijken van de antwoorden en eventueel voor een prijs.

Het Logo zet je op weg

Wil je graag een Gezondheidsrally organiseren? Dan kan je bij het Logo terecht voor advies en de bijhorende materialen

  • informatieboekjes
  • 9 pancartes met quizvragen
  • invulformulieren
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen