Griepvaccinatiecampagne wordt aangepast aan het gefaseerd aanbod

In lijn met het advies van de Hoge Gezondheidsraad over griepvaccinatie dit jaar is het de bedoeling om de prioritaire doelgroepen voor griepvaccinatie zo goed mogelijk te vaccineren en ook aandacht te hebben voor 50-plussers. Hiermee wil men de bezetting van ziekenhuisbedden door griep zo laag mogelijk houden om voldoende capaciteit te behouden voor de zorg voor COVID-19 patiƫnten.

In een eerste fase worden de vaccins afgeleverd voor de prioritaire doelgroepen voor griepvaccinatie. Dat zijn de risicopersonen, maar ook de mensen die onder hetzelfde dak wonen, het personeel uit de gezondheidssector en de mensen boven de 50 jaar. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins na de prioritaire vaccinatie van de doelgroepen, kan de aflevering vanaf 15 november worden uitgebreid tot de rest van de bevolking. Meer informatie vind je hier.

We vragen om deze informatie zo breed mogelijk te verspreiden bij jouw doelgroep. Neem onderstaand kant-en-klaar nieuwsbericht over in je eigen communicatiekanalen en/of gebruik de infofiche over griep:

>> Download redactioneel artikel

>> Download infofiche

Wat met de griepcampagne en de materialen?

Deze uitzonderlijke tijden zorgen ervoor dat er een serieuze vertraging zit op de uitwerking van de griepvaccinatiecampagne. Het was wachten op de interministeriƫle besluiten inzake de organisatie van deze campagne.
Daarnaast is het gezien COVID-19 niet aangewezen om de bestaande campagnebeelden te gebruiken. 

We wachten op een nieuw beeld, nieuwe slogan en herwerkte inhoud van de materialen door de overheid. De materialen worden inhoudelijk aangepast aan de verruiming naar 50+ en de voorrang voor vaccinatie van de risicogroepen van 15 september tot 15 november. Er zal ook een link gelegd worden naar COVID-19.

Hou er rekening mee dat de bestelde materialen pas eind september bij ons zullen zijn. We doen er alles aan om deze zo snel mogelijk bij jou te krijgen. 

Griepcampagne voor zorgpersoneel blijft onveranderd.

 

 

De campagnematerialen 'Bescherm jij Yvette' bestemd voor het zorgpersoneel blijven onveranderd en kan je bestellen of downloaden in de webshop

 

 

Meer informatie over griep en griepvaccinatie vind je op www.laatjevaccineren.be

Heb je vragen? Neem gerust contact op met jouw Logo. Wij danken je voor je begrip.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen