Inschrijvingen voor procesbegeleiding woonzorgcentra geopend

Woonzorgcentra kunnen vanaf nu extra ondersteuning krijgen bij de implementatie van methodieken rond bijvoorbeeld valpreventie of ondervoeding. De inschrijvingen voor het project ‘procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra’ zijn geopend.

"Een procesbegeleider is iemand die is opgeleid om een woonzorgcentrum te begeleiden in het aanpakken van een belangrijk aantal uitdagingen", legt minister van Welzijn Jo Vandeurzen uit. De begeleiders zijn gespecialiseerd in vier grote thema's: mondhyghiëne, de risico's van ondervoeding, het gebruik van psychofarmaca en val- en fractuurpreventie. "Het gaat om mensen die opgeleid zijn om de kwaliteit van zorg op die punten te verbeteren", vult Vandeurzen aan. Zo'n 600 woonzorgcentra kunnen vanaf nu beroep doen op zo'n begeleider, maar dat zijn er niet genoeg voor alle 800 centra in Vlaanderen. 
 
De procesbegeleider werkt op maat van het woonzorgcentrum, met begrip voor de dagelijkse realiteit en de visie. Hij of zij reikt nieuwe inzichten, tips, tools en instrumenten aan om de implementatie van het thema te ondersteunen.
 
Heb je interesse voor jouw woonzorgcentrum? Kijk dan of je voldoet aan de voorwaarden en schrijf je in. De eerste woonzorgcentra die inschrijven krijgen, mits ze voldoen aan de voorwaarden, als eerste een procesbegeleider toegewezen.
 
Algemene informatie over het project kan je vinden op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven of via stien.vandierendonck@gezondleven.be.
 
Wil je in jouw woonzorgcentrum aan de slag met specifieke methodieken? Contacteer het Logo van jouw regio.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen