Inspiratiegids jongeren biedt handige tips en praktijkvoorbeelden

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal… Het voorbije jaar hebben jongeren het bijzonder moeilijk gehad. En helaas moeten ze nog even geduld uitoefenen voordat het zogenaamde rijk der vrijheid aanbreekt. Om samen te kunnen blijven inzetten op jongeren en hun leefwereld, bieden we een inspiratiegids aan.

Net als heel wat andere groepen binnen de bevolking, zijn ook heel wat jongeren coronamoe. De nabije toekomst ziet er echter hoopvol uit. Festivals worden met enige voorzichtigheid gereorganiseerd, reizen naar het buitenland zou weer mogelijk worden, … Bovendien kondigde minister Beke aan dat ook 16- en 17-jarigen vóór 11 juli gevaccineerd zullen worden (uiteraard onder voorbehoud van beschikbaarheid van voldoende vaccins). De Hoge Gezondheidsraad gaf hiervoor al een positief advies.

Niettemin blijft het voor heel wat jongeren nog even hard op de tanden bijten. De COVID-19-maatregelen moeten nog verder nageleefd worden, het zogenaamde rijk der vrijheid is er nog niet meteen.

Tips en praktijkvoorbeelden

Om jullie op weg te helpen, stelden de Vlaamse Logo’s een inspiratiegids jongeren samen. Hierin vind je tips en tricks om naar jongeren te communiceren, met goede praktijkvoorbeelden uit verschillende regio’s. De gids biedt je concrete en bruikbare aanbevelingen om te blijven inzetten op jongeren en hun leefwereld. Hun jeugdige veerkracht kan een boost zeker gebruiken.

Het perspectief van vaccinatie, althans voor een deel van de jongeren, vraagt ook een specifieke aandacht – ook daarover vind je in de gids al informatie. Die zal in de komende periode ongetwijfeld nog verder uitgebreid en aangevuld worden.

De gids krijgt elke vier weken een update. Die vind je telkens op onze website.

Heb je vragen over de gids? Wil je concreet met iets aan de slag? Neem zeker contact met jouw Logo.

Download de inspiratiegids hier.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen