Ontdek ons jaarverslag: highlights uit het preventiewerk van de Logo’s

Sinds COVID-19 in 2020 zijn intrede deed, is het eens te meer duidelijk dat preventie van niet te onderschatten belang is. De Logo’s, die al meer dan 20 jaar een gezicht geven aan het preventiebeleid van de Vlaamse overheid, spelen dan ook een belangrijke rol in de grootse preventieve ingreep die vorig jaar werd uitgerold en nog steeds aan de gang is. In ons jaarverslag geven we de highlights weer van ons preventiewerk in 2020.

In 2020 organiseerden we allemaal samen de grootste preventieve ingreep die de overheid ooit uitvoerde. De Logo’s ondersteunden zorgraden en lokale besturen in hun sensibiliseringsopdracht. Communicatie rond de coronamaatregelen en vaccinatie vormden de schakel om lokale noden in aanbod en communicatie te signaleren aan de Vlaamse overheid.

Preventiemethodieken en -campagnes

We zetten ook in op de preventie van sociale, fysieke en mentale neveneffecten van deze crisis door het aanbieden van wetenschappelijk onderbouwde preventiemethodieken en -campagnes, van de Vlaamse overheid en haar partnerorganisaties.

Samen blijven we werken aan een duurzaam gezondheidsbeleid en het creëren van een gezonde omgeving, die van de gezonde keuze de meest evidente keuze maakt voor iedereen.

In ons jaarverslag presenteren we u enkele highlights uit ons preventiewerk in 2020. Download de pdf-versie hier of bekijk hieronder de stories:

 

Vlaamse Logo's

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen