UPC Duffel wint 10.000-stappenclash

UPC Duffel mag zich ‘het fitste bedrijf van Vlaanderen’ noemen. Onder de slogan ‘No steps, no glory!’ gingen 16 bedrijven een maand lang de uitdaging aan om zo veel mogelijk stappen te zetten. Samen zetten ze meer dan 220.491.325 stappen of 154.345 kilometer, bijna vier keer rond de wereld.

Podiumprijzen

Het werd een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk won UPC Duffel de No steps, no glory!-challenge met een gemiddelde van 13.579 stappen per dag per deelnemer. Lokaal bestuur Alveringem zat hen op de hielen met een gemiddelde van 13.414 per dag per deelnemer gevolgd door stad Oudenaarde met 12.774 stappen per dag per deelnemer.

Prijsuitreiking

UPC koppelde de prijsuitreiking va ‘No steps, no glory’ aan hun fietsontbijt. Als ‘het fitste bedrijf van Vlaanderen’ ontvangen ze één jaar lang de wisselbeker en een gepersonaliseerde pingpongtafel.

UPC Duffel in beweging

UPC Duffel wil personen met een psychische kwetsbaarheid kwaliteitsvolle zorg bieden. Om dit te realiseren, streeft het ziekenhuis ernaar om een gezonde behandel- en werkomgeving te creëren en patiënten en medewerkers handvaten aan te bieden voor een gezonde levensstijl.

Roeland Depreitere: ‘Voor de medewerkers is een gezonde levensstijl belangrijk. We zetten ook met ons HR-beleid al jaren in op gezonde levensstijl met talrijke acties, ook rond bewegen. De afgelopen jaren werden er verschillende activiteiten opgestart: er is een veerkrachtkoffer met opdrachten om te gebruiken op teamdagen, het domein wordt weldra rookvrij, de keuken maakt gezonde maaltijden tijdens activiteiten … En ook aan beweging werd gedacht.’

Om al deze activiteiten te bundelen en op te volgen, zal er in het najaar van 2021 een nieuwe werkgroep in leven geblazen worden; nl. BRAVO! (Beweging, Rookstop, (minder) Alcohol, Voeding. Deze overwinning is daarvoor natuurlijk een mooie impuls!

Bedrijven die de wisselbeker ook eens willen veroveren, kunnen tijdens ook in de toekomst nog meedingen naar de titel van ‘Meest fitte werkplek van Vlaanderen’. Meer informatie vind je op www.gezondleven.be/nostepsnoglory

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen