Vacature | VAD: Directeur

De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) is het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs. Ze is de partnerorganisatie van de Vlaamse overheid voor het preventiebeleid van alcohol- en andere drugproblemen. De DrugLijn, de publieksservice, is een deelwerking van VAD. Naast expertisecentrum is VAD eveneens de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.


Naar aanleiding van de pensionering van de huidige directeur eind 2019, is VAD op zoek naar een inspirerende people manager die affiniteit heeft met organisaties werkzaam op het vlak van preventie en hulpverlening en die bij voorkeur kennis heeft van de thematiek.

 

Je opdracht

Als directeur draag je de eindverantwoordelijkheid voor het beleid en de werking van de organisatie, werk je nauw samen met de verantwoordelijken van de verschillende expertiseteams, overleg je maandelijks met het dagelijks bestuur, rapporteer je aan de raad van bestuur en onderhoud je contacten met de overheid.


Je bent verantwoordelijk voor het strategisch beleid van VAD. Je ontwikkelt in samenspraak met het team en het bestuur een strategisch beleid in overeenstemming met de visie, waarden, missie én opdrachten van VAD. Je bouwt mee aan een inspirerende toekomstvisie met betrekking tot de alcohol- en drugthematiek én dit steeds vanuit een gezondheidsperspectief. Je bent verantwoordelijk voor de dagdagelijkse werking van de organisatie, zijnde het operationeel, organisatorisch, personeels- en financieel beleid. Je benut de expertise en het netwerk van VAD om de alcohol- en andere drugthema’s blijvend onder de aandacht te brengen bij de intermediairs, algemene bevolking én de beleidsmakers.

 

Je profiel

  • Je bent een people manager die vertrouwen wekt, teams aanstuurt én medewerkers motiveert, inspireert en coacht.
  • Je schakelt moeiteloos tussen de strategische en operationele rollen van de organisatie en je kan op deze twee niveaus daadkrachtige beslissingen nemen.
  • Je kan een heldere visie over een alcohol- en drugbeleid formuleren en dit vertalen naar een beleid voor de organisatie.
  • Je bent vertrouwd met het opstellen, plannen, uitvoeren en opvolgen van een financieel, personeels- en communicatiebeleid.
  • Je bent een open diplomatische communicator die goede relaties onderhoudt met de verschillende stakeholders én voldoende overtuigingskracht heeft om de thema’s alcohol en drugs onder de aandacht te brengen.

Wij bieden

  • Je krijgt de leiding over een maatschappelijk relevante organisatie en een enthousiast en deskundig team.
  • Je wordt verloond binnen het sectorbarema A31 , voltijds contract onbepaalde duur, aangevuld met extra legale voordelen.
  • Relevante anciënniteit zowel uit openbare sector als privé-sector worden meegenomen.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je cv en motivatiebrief voor 22 juni naar Paul Van Deun, voorzitter van VAD vzw: paul.vandeun@protonmail.com.
Je kan rekenen op een vertrouwelijke behandeling van je kandidatuur.


Meer info over VAD en de verantwoordelijkheden van de functie vind je hier: www.vad.be/vacature_directeur.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen