Verwijsbrief van huisarts opnieuw verplicht voor Bewegen Op Verwijzing

Sinds 22 juni is een verwijsbrief opnieuw verplicht voor de opstart van Bewegen Op Verwijzing. Tijdens de strengere coronamaatregelen was er tijdelijk een versoepelde werkwijze, waarbij een verwijsbrief van de huisarts niet nodig was. De deelnemers die in deze periode gestart zijn met een coach, dienen vanaf nu ook een verwijsbrief te krijgen.

Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij cardiovasculaire ziekten, diabetes, hypertensie, kanker, osteoporose, depressie, sarcopenie, etc. Een gebrek aan lichaamsbeweging wordt ook met COVID-19 in verband gebracht. Redenen genoeg om patiënten aan te sporen tot meer beweging. De Bewegen Op Verwijzing-coach bij jou in de buurt kan hierbij helpen.

Hoe gaat een Bewegen Op Verwijzing-coach te werk?

Vooral: op maat, mét een laagdrempelige, persoonlijke aanpak. De coach zoekt samen met de deelnemer naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven en blijft hem of haar motiveren en aanmoedigen. Het doel is om thuis en in de dichte omgeving meer beweegmogelijkheden te vinden. De coach zet zijn deelnemer op weg naar een fitter, actiever leven en volgt hem of haar daarbij nauw op.

Een project met bewezen effect

Bewegen Op Verwijzing is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven, o.a. in samenwerking met Sport Vlaanderen en de Vlaamse Logo's, dat al sinds zijn opstart in 2017 meer dan 4.900 Vlamingen tot een actiever leven heeft gebracht. Vandaag zijn er 115 Bewegen Op Verwijzing-coaches actief, verspreid over heel Vlaanderen.

Lees hoe Nikki méér ging bewegen.

Coach in de buurt

Wil jij iemand een duwtje in de rug geven om in deze tijden meer te bewegen? Of heb je zelf nood aan meer beweging en weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Ga op zoek naar Bewegen Op Verwijzing-coach in je buurt. Wie zich zorgen maakt over het kostenplaatje: de coaching wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse overheid. 

Help mee Bewegen Op Verwijzen in de kijker te zetten:

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen