Week van de Valpreventie 2020 geannuleerd

De 9de Week van de Valpreventie, die van 20 tot en 26 april 2020 zou plaatsvinden, is geannuleerd.

Dit werd beslist in overleg met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan en kwetsbare risicogroepen te beschermen.

Wij begrijpen dat dit slecht nieuws is voor iedereen betrokken bij de Week van de Valpreventie. We zijn ervan overtuigd dat iedereen het advies en de richtlijnen van de overheid zal opvolgen en de geplande activiteiten in het kader van de Week opschort. Dit betekent dat ook onze Vliegende Reporters niet op pad zullen trekken en er dit jaar geen Award Week van de Valpreventie zal worden uitgereikt.

Blijf in beweging

We roepen echter op om tijdens deze Coronacrisis in beweging te blijven, al dan niet in de buitenlucht. Bewegen is niet alleen goed in het kader van valpreventie, maar heeft ook tal van andere voordelen voor een gezond lichaam en algemeen welbevinden. Houd wel steeds rekening met de algemene maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Ook binnenshuis kan je in beweging blijven. Zet muziek op en doe een dansje of neem een keer extra de trap. Op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven kan je meer inspiratie opdoen. Een thuisoefenprogramma en een oefenprogramma vanuit zittende houding zijn terug te vinden op www.valpreventie.be.

De Vlaamse Ouderenraad bundelde 15 creatieve Coronatips om contact te houden met ouderen in je omgeving: https://www.vlaamse-ouderenraad.be/actualiteit/welzijn-zorg/15-creatieve-coronacontacttips.

In 2021 hopen wij jullie een nieuwe en feestelijke editie van de Week van de Valpreventie te kunnen brengen.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen