← Vorige

Winkeloefening in de gemeente

Tijdens de winkeloefening leer je de complexe info op voedingsetiketten juist te interpreteren. Je leert producten vergelijken om zo een gezonde en budgetvriendelijke keuze te maken.

Een diëtist geeft de winkeloefening en start met een bondige uitleg over vetarme en vezelrijke voeding. Daarna bezoekt de groep een supermarkt in de buurt waar de producten uit de winkelrekken worden besproken. Of de sessie gaat door in een lokaal. De diëtiste gebruikt dan lege verpakkingen. De focus ligt op het vet- en vezelgehalte in de voedingswaren.

De info op een voedingsetiket is erg complex. Heel wat mensen zijn er zich dan ook vaak niet van bewust of een product al dan niet gezond is. De winkeloefening helpt de consument de gezonde keuze te maken in de supermarkt.

Voor wie?

Jongeren, volwassenen, ouderen, kansengroepen...

Wie kan de winkeloefening organiseren?

Gemeenten, OCMW's, welzijnsorganisaties, bedrijven…

Praktisch

  • de winkeloefening duurt ongeveer 2 uur
  • je kan beroep doen op de pool van diëtisten van het Logo
  • je zorgt voor een locatie, minimum 15 en maximum 25 deelnemers

Het Logo zet je op weg

Wil je een winkeloefening organiseren? Dan brengt het Logo je in contact met diëtisten. Het Logo voorziet ook alle nodige materiaal om de sessie te geven.

Ben je diëtist, wil je graag een winkeloefening geven, maar heb je hiervoor nog geen opleiding gevolgd? Neem contact op.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen