← Vorige

Winkeloefening: weet wat je eet

Boodschappen doen is meestal een routineklus. We nemen zonder veel te kijken producten uit de winkelrekken die we kennen én lekker vinden. Reclame en aantrekkelijke verpakkingen verleiden ons om af en toe ook iets nieuws te proberen. Begrippen als ‘light’, ‘verrijkt met omega 3’ en ‘zonder toegevoegde suikers’ slaan ons om de oren. Wat betekent dat allemaal en hebben we die producten echt nodig om gezond te blijven?

Op deze vragen geeft een diëtiste je tijdens de winkeloefening antwoord. Na een korte theoretische inleiding volgen praktische oefeningen met echte productverpakkingen. Zo leer je op een kritische manier omgaan met alle info die je op etiketten vindt en leer je producten vergelijken om een gezonde en budgetvriendelijke keuze te maken.

Voor wie?

Naast een sessie voor een algemeen publiek vanaf 16 jaar, zijn er ook sessies op maat:

Wie kan de winkeloefening organiseren?

Lokale besturen, bedrijven, socioculturele verenigingen, zorgverstrekkers

Praktisch

  • De winkeloefening duurt ongeveer 2 uur.
  • Ze kan plaatsvinden in een supermarkt of in een lokaal, met behulp van (lege) verpakkingen.
  • Je kan een beroep doen op de pool van diëtisten van het Logo.
  • Je zorgt voor een locatie.
  • Je doet de winkeloefening met minimum 15 en maximum 25 deelnemers.

Het Logo zet je op weg

Wil je een winkeloefening organiseren? Dan brengt het Logo je in contact met diëtisten. Het Logo voorziet ook alle nodige materiaal om de sessie te geven.

Ben je diëtist, wil je graag een winkeloefening geven, maar heb je hiervoor nog geen opleiding gevolgd? Neem contact op het Logo van jouw regio.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen