Spel/quiz: Gezondheidsrally Bevolkingsonderzoeken naar kanker

Op een ontspannen manier meer te weten komen over de Bevolkingsonderzoeken naar kanker? Dat kan tijdens een gezondheidsrally.

De gezondheidsrally is een wandeling, binnen of buiten, waarbij je vragen moet beantwoorden over een bevolkingsonderzoek naar kanker.
Je kan kiezen uit drie aparte versies:

  • Gezondheidsrally Bevolkingsonderzoek Borstkanker
  • Gezondheidsrally Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker
  • Gezondheidsrally Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker

De rally kan deel uitmaken van een gezondheidsproject, versterkt worden door een andere actie of apart georganiseerd worden. Deelnemers kunnen de rally zowel individueel als in kleine groepjes volgen. Om verwarring te vermijden, organiseer je best één rally op hetzelfde moment. 

Voor wie?

Personen in de doelgroep van het bevolkingsonderzoek en hun omgeving.

Wie kan dit materiaal bestellen?

Lokale besturen, verenigingen, lokale dienstencentra, bedrijven

Praktisch

Je hangt 12 posters uit langs een parcours; 1 bij de start, 1 op het eindpunt en 10 langs het parcours. Pijlen geven telkens de weg aan naar de volgende poster.  Op elke poster staat een vraag of een uitspraak waarop de deelnemers het juiste antwoord zoeken. Op het einde van het parcours deponeren ze hun antwoordformulier in een bus of geven ze het af aan een medewerker. Daar zijn ook de antwoorden beschikbaar.

Je kan de rally in verschillende contexten gebruiken: bij een korte of lange wandeling, binnen of buiten, in een open of gesloten parcours. Betrek lokale partners bij de organisatie van de gezondheidsrally: lokale wandelclubs, ouderenverenigingen, vrouwenverenigingen, …
Alle materialen zijn digitaal verkrijgbaar bij je Logo. Bestel hem via het winkelmandje en we bezorgen je het materiaal.

Deze gezondheidsrally voor de Bevolkingsonderzoeken naar kanker is ontwikkeld door het CvKO en de Vlaamse Logo’s en is geïnspireerd door de Gezondheidsrally’s van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s.

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen