← Vorige

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

SAMEN VOOR MEER VEERKRACHT


Elk jaar van 1 tot en met 10 oktober zetten de Vlaamse Logo’s, het Vlaams Instituut Gezond Leven en Te Gek!? het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Dat doen we met de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid en onder het motto Samen Veerkrachtig’.

Ons doel? ‘Mentaal welbevinden’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar maken en het taboe rond psychische problemen doorbreken. Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid tellen we af naar 10 oktober: de internationale dag van de geestelijke gezondheid of ‘World Mental Health Day’.
 

Jaarthema 2024:
Omgaan met moeilijke perioden

Elke twee jaar zetten we een ander thema in de kijker. In 2024 en 2025 staat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van 'omgaan met moeilijke perioden'.
 

Perfect geluk bestaat niet: er zijn altijd momenten waarop het minder goed gaat. Die maken deel uit van ons leven. Daarom we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid aandacht vragen voor deze moeilijke perioden en tonen hoe je ze kan overbruggen.

Met ‘moeilijke perioden’ bedoelen we:

  •  moeilijke momenten (beperkt in tijd, zoals bv. een dipje, een slechte dag, kleine levensgebeurtenissen ...);
  •  langdurige perioden waarbij iemand het een lange(re) tijd psychisch moeilijk heeft (bv. psychische kwetsbaarheid en klachten, grote en ingrijpende levensgebeurtenissen ...).


Ons doel? Samen mensen sensibiliseren over wat je kan leren uit moeilijke perioden, hoe je ermee kan omgaan, hoe je anderen kan ondersteunen en hoe je leert stilstaan bij allerlei emoties.

Daarom roepen we ook jou op om in jouw organisatie tussen 1 en 10 oktober aandacht te vragen voor dit jaarthema. Ontdek alle informatie en goede voorbeelden in de splinternieuwe inspiratiegids en maak gebruik van de gloednieuwe affiche en spiegelsticker om ook in jouw organisatie ruimte te maken voor moeilijke momenten en perioden.
 

Wie kan deelnemen?

Alle organisaties die willen werken aan geestelijke gezondheid en veerkracht bij hun inwoners/cliënten/leerlingen/bezoekers/werknemers kunnen actie ondernemen tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

Tijd voor actie!

Het Logo zet je op weg. Contacteer het Logo uit jouw regio.
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen