Bewegen Op Verwijzing breidt uit

Kiezen voor een actief leven wordt nóg makkelijker

In 2022 zetten maar liefst 2.258 personen in heel Vlaanderen de stap naar Bewegen Op Verwijzing. Het project helpt mensen op weg naar een actiever leven aan de hand van professionele coaching en een beweegplan op maat.

Uitbreiding verwijzers

Meer professionals kunnen vanaf nu mensen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Ben je een arts, verpleegkundige, kinesitherapeut, diëtist, apotheker, maatschappelijk werker, psycholoog, ergotherapeut, vroedvrouw of podoloog? Dan geef jij mensen mee het nodige duwtje in de rug. Stel voor jouw cliënt of patiënt een verwijsbrief op en laat hem genieten van het voordeeltarief voor de begeleiding van een coach.

Wie verwijs je door?

Iedereen die te weinig beweegt, of te vaak lang stilzit, komt in aanmerking voor Bewegen Op Verwijzing. Maar ook bij aandoeningen, zoals overgewicht en obesitas, chronische nek- en rugpijn, diabetes type I en II, depressie, hypertensie, angst … is lichaamsbeweging aanbevolen. Ontdek 32 aandoeningen waarbij beweging helpt op www.bewegenbijziekte.be.   

Hoe verwijs je door?

  1. Maak online een verwijsbrief op.
  2. Interesse in papieren verwijsbriefjes? Contacteer het Logo in jouw buurt en kom te weten waar je gratis een verwijsblok kan verkrijgen.
  3. Liever een verwijsblok naar jouw praktijk of organisatie laten opsturen? Plaats dan een bestelling via de website van Gezond Leven. Je betaalt dan een verzendkost.
  4. Of gebruik een eigen verwijsbrief.

Meer weten?

  1. Volg de e-learning van Gezond Leven. Zo ben je helemaal mee in het verhaal.
  2. Surf naar www.bewegenopverwijzing.be voor meer info.
  3. Of neem contact op met de dichtstbijzijnde coach. Zij helpen je graag verder: Bewegen Op Verwijzing-coaches | Gezond Leven
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen