← Vorige

Binnenmilieu en corona

Door corona brengen we met zijn allen meer tijd binnen door. Dit zal alleen maar toenemen wanneer de temperatuur buiten daalt. Een gezond binnenklimaat is dan extra belangrijk.

Affiches en flyers

De Vlaamse Logo’s, het Agentschap Zorg en Gezondheid en het Vlaams Instituut Gezond Leven geven daarom vuistregels die nodig zijn om de binnenlucht zo gezond mogelijk te maken. Wil jij deze tips mee bekendmaken, bestel dan gratis deze affiche. Verspreid ze binnen je gemeente of hang ze op in je wachtzaal.

Kom je als zorgverlener regelmatig bij mensen thuis, gebruik dan de flyer om de vuistregels toe te lichten aan kwetsbare risicopersonen (ouderen, zwangere vrouwen, chronisch zieken). Leg de flyer op een centrale plek zodat ze de boodschap meekrijgen. 

Zo werken we ook aan een gezonde thuis voor zij die er het meeste nood aan hebben.

Binnenmilieu op school

Ook op school is een gezond binnenmilieu heel belangrijk. In een klaslokaal zitten kinderen lange tijd samen in één ruimte. Ventileren en verluchten is dan een belangrijke aanvullende maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hoe je het beste ventileert en verlucht, is afhankelijk van je gebouw, de aanwezigheid van en het type ventilatiesysteem, enz...

Wat moet je weten over het gebruik van een CO2-meter in de klas? Raadpleeg de website van Agentschap Zorg en Gezondheid voor meer informatie.

Het Logo zet je op weg

Wist je dat een CO2-meter ook kan helpen beter te ventileren en verluchten? Ontleen een CO2-meter via het Logo. 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen