← Vorige

Dag van de Mondgezondheid

Het Vlaams Instituut Gezond Mond roept op om 20 maart, de Dag van de Mondgezondheid, extra aandacht te hebben voor een gezonde mond. Mondzorg ligt aan de basis van een gezond lichaam én een gezonde geest. Daarom is het belangrijk dat ieder van ons dagelijks met mondzorg bezig is. Maar op 20 maart hebben we extra aandacht voor onze mond.

Gezonde Mond kiest ervoor om dit jaar in te zetten op het aantonen van het belang van preventie. De World Health Organisation (WHO) lanceerde recent een eerste rapport, dat een inkijk geeft op de toestand van de mondgezondheid wereldwijd met als doel acties te stimuleren om de mondgezondheid wereldwijd te verbeteren tegen 2030.
 

Materialen voor 2023

 

Tijd voor actie!

Gezonde Mond nodigt iedereen uit om op 20 maart samen de tanden te poetsen om 13 uur. Neem dus zeker je tandenborstel en tandpasta mee naar school of naar je werk en poetsen maar! Maak een leuk filmpje van jullie ‘tandenpoetsmoment’ en maak kans op één van onze mooie prijzen. Vergeet zeker #dagvandemondgezondheid niet te gebruiken!
 
Benieuwd hoe jij aan de slag kan gaan in jouw organisatie rond mondgezondheid? Neem contact op met het Logo!
 
Meer informatie: www.gezondemond.be
 

Praktisch

20 maart is de ideale kans om stil te staan bij een goede mondgezondheid.

Zelf een actie ondernemen? Neem contact op met het Logo uit jouw regio. 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen