← Vorige

Demonstratiewoning Gezond (t)Huis

gezond thuis.jpg

Even binnenkijken bij de buren, dat is altijd leuk. Met ‘Gezond (t)Huis’ richt je een woning in als levensechte demonstratieruimte. Deskundige gidsen nemen groepen mee op een ontdekkingstocht doorheen de ruimtes. In elke kamer zie je goede en slechte voorbeelden van een gezond binnenmilieu. Je kan ook het thema valpreventie bij senioren in de woning integreren. Met de bijhorende materialenkoffers zoekt de groep, samen met de gids, oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Heb je geen volledige woning ter beschikking? Sommige onderdelen van de demowoning zijn ook bruikbaar in andere ruimtes, zoals in een kringloopwinkel.

Voor wie?

Algemene bevolking. Foto’s en visueel materiaal maken het geheel toegankelijk voor kansengroepen

Wie kan Gezond (t)Huis organiseren?

Gemeenten, OCMW’s, woonactoren, kringloopcentra, thuiszorgdiensten, organisaties die werken met en voor senioren

Praktisch

Er is een draaiboek en materialenlijst om je op weg te zetten. Voorzie een aantal maanden om dit project voor te bereiden in samenwerking met het Logo en andere lokale partners. Misschien kan de sociale huisvestingsmaatschappij een woning ter beschikking stellen? Of wil de lokale kringwinkel meubels voorzien?

Het Logo zet je op weg

Het Logo staat lokale partners bij met raad en daad tijdens de volledige organisatie van de demonstratiewoning ‘Gezond (t)Huis’, het opleiden van de vrijwillige gidsen, het aankleden van de woning met ‘wist-je-datjes’ en goed/fout-bordjes. Wil je een gezonde (t)huis project opzetten in je gemeente? Contacteer onze medisch milieukundige. 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen