← Vorige

Europese Vaccinatieweek

De uitbraak van een nieuw coronavirus doet iedereen nog eens beseffen hoe belangrijk vaccinaties zijn. De Europese Vaccinatieweek, die plaatsvindt van 26 april tot en met 2 mei 2021, is dan ook een ideale gelegenheid om het belang van de basisvaccinaties nog eens extra te onderstrepen. Zet met jouw organisatie deze boodschap mee in de kijker.

Tijdig starten blijft belangrijk

In coronatijden is het, net als anders, belangrijk de vaccinaties tijdig te starten, zodat baby’s zo snel mogelijk hun weerstand kunnen opbouwen tegen de ziektes waartegen gevaccineerd wordt. We willen niet dat de huidige corona-epidemie het risico verhoogt op uitbraken van vaccineerbare infectieziekten, zoals mazelen. De basisvaccinaties worden gratis aangeboden in de consultatiebureaus van Kind en Gezin, maar ook huisartsen en kinderartsen kunnen je baby vaccineren met gratis vaccins.

Voor wie?

Zwangere vrouwen en ouders van jonge kinderen

Wie kan er met de campagne aan de slag?

Organisaties die werken met en voor ouders van jonge kinderen: lokale besturen, Huizen van het Kind, consultatiebureaus, artsen, OCMW’s, CLB’s, kinderopvang en andere organisaties die jonge ouders bereiken

Zet de vaccinatieweek mee in de kijker

Help mee om jouw doelgroep te overtuigen van het belang van de basisvaccinaties. Gebruik onderstaande banners of afbeeldingen voor jouw website, nieuwsbrief of sociale media:

Meer info: www.laatjevaccineren.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen