← Vorige

Geluk in de klas

Geluk in de klas, dat wensen we jullie allemaal toe. Leerlingen én leerkrachten! Ga aan de slag met kant-en-klare materialen, tips en informatie die helpen om te groeien en bloeien. En weet je wat? Dat hoeft helemaal niets groots en moeilijks te zijn, want geluk … dat zit in de kleine dingen. Ook in de klas.

Voor wie?

Leerlingen uit het lager en secundair onderwijs

Wie kan met Geluk in de klas aan de slag?

Leerkrachten, professionals, begeleiders en zorgverleners die met leerlingen willen werken rond geluk in de klas.

Waarom?

Bewust en met vaste regelmaat werken aan mentaal welbevinden is erg belangrijk, ook in het onderwijs. Leerlingen leren reflecteren over zichzelf en ontdekken hoe ze geluk actief in handen kunnen nemen. 

Praktisch

  • Ga aan de slag met Happy Snacks voor lager onderwijs of Happy Snacks voor secundair onderwijs.
  • Smaakt het naar meer? Download gratis het kant-en-klaar, interactief 'lespakket geluksdriehoek'; voor leerlingen uit de 1ste, 2de en 3de graad van zowel het lager als het secundair onderwijs.
  • Tijd voor een spel! Tijdens Expeditie Geluk gaan leerlingen uit het lager onderwijs met hun klas op zoek naar toffe klasopdrachten die hun geluk versterken. Schrijf je klas in en lanceer je leerlingen in november ‘23 voor een virtuele ontdekkingsreis op zoek naar zichzelf, hun klasgenoten én geluk.
  • Weet je niet goed waar te beginnen? Organiseer een vorming ‘Samen voor meer geluk in de klas’ voor leerkrachten op jouw school. Duik in de wereld van geluk en ontdek hoe jij hier als leerkracht met jouw klas mee aan de slag kan gaan.
  • Ontdek alle materialen die inspelen op het mentaal welbevinden van leerlingen hier. Dit wordt telkens getoetst aan de geluksdriehoek. Zo weet je als leerkracht onmiddellijk op welke manier de werkvorm bijdraagt tot het geluksgevoel van jouw leerlingen.

Het Logo zet je op weg

Ben je als school(ondersteuner) op zoek naar ondersteuning of materiaal om een concrete actie rond mentaal welbevinden vorm te geven? Contacteer ons.

Wil je op de hoogte blijven?

Hou de pagina 'mentaal welbevinden op school' en de Facebookgroep ‘Gezonde School’ in de gaten.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen