← Vorige

Geluk in de klas

Geluk in de klas, dat wensen we jullie allemaal toe. Leerlingen én leerkrachten! Ga aan de slag met kant-en-klare materialen, tips en informatie die helpen om te groeien en bloeien. En weet je wat? Dat hoeft helemaal niets groots en moeilijks te zijn, want geluk … dat zit in de kleine dingen. Ook in de klas.

Voor wie?

Leerlingen uit het lager en secundair onderwijs

Wie kan met Geluk in de klas aan de slag?

Leerkrachten, professionals, begeleiders en zorgverleners die met leerlingen willen werken rond geluk in de klas.

Waarom?

Bewust en met vaste regelmaat werken aan mentaal welbevinden is erg belangrijk, ook in het onderwijs. Leerlingen leren reflecteren over zichzelf en ontdekken hoe ze geluk actief in handen kunnen nemen. 

Praktisch

Wil je alvast op een laagdrempelige manier starten met werken rond geluk in je klas? Dat kan met de Happy Snacks voor lager onderwijs of Happy Snacks voor secundair onderwijs. Meer info vind je in de materialenbalk hier rechts.

Smaakt dit alles naar meer? Download gratis het 'lespakket geluksdriehoek'. Dit is een kant-en-klaar, interactief en gratis digitaal lespakket dat geschikt is voor leerlingen uit de 1ste, 2de en 3de graad van zowel het lager als het secundair onderwijs. Met dit lespakket geef je de leerlingen inzicht in de geluksdriehoek, een wetenschappelijk onderbouwd model over wat geluk is én hoe je er aan kunt werken.

De bestaande materialen die inspelen op het mentaal welbevinden van leerlingen worden geselecteerd en verzameld op één plek. Dit materiaal past binnen de geluksdriehoek: het nieuwe kompas rond mentaal welbevinden in Vlaanderen. Zo weet je als leraar onmiddellijk op welke manier de werkvorm bijdraagt tot het geluksgevoel van jouw leerlingen.

Het Logo zet je op weg

Ben je op zoek naar ondersteuning of materiaal om een concrete actie rond mentaal welbevinden vorm te geven? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

Wil je op de hoogte blijven?

Hou de pagina 'mentaal welbevinden op school' en de Facebookgroep ‘Gezonde School’ in de gaten.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen