Lancering campagne ‘Schurft is niet schattig’

Sinds enige tijd is er een sterk vermoeden dat schurft (ook gekend als scabiës) aan een opmars bezig is. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) werkt momenteel aan een studie over de evolutie van schurft, waarvan de resultaten tegen april 2025 bekend zullen zijn. In afwachting daarvan lanceerde het Departement Zorg alvast een informatie- en sensibiliseringscampagne over schurft. Onder het motto ‘Schurft is niet schattig’ wil de campagne de brede bevolking informeren over de symptomen van schurft en hen ertoe aanzetten om tijdig hun huisarts te raadplegen.

Campagneboodschap

Een affiche en bijhorende folder wijzen erop dat aanhoudende, nachtelijk jeuk en uitslag kunnen wijzen op schurft. De campagne benadrukt verder dat iedereen schurft kan oplopen en dat het gelukkig goed behandelbaar is. Voor meer informatie verwijzen de materialen steeds door naar de website www.stopschurft.be.

Voor moeilijk bereikbare en kwetsbare doelgroepen (anderstaligen, laaggeschoolden, mensen in armoede, gevangenen, vluchtelingen en asielzoekers, …) is een vereenvoudigde affiche met pictogrammen beschikbaar.

Draag je de campagne mee uit?

Bestel folders en affiches via jouw Logo.

Digitale materialen zijn downloadbaar op www.stopschurft.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen