Neem jij deel aan de Preventiepeiling bij steden en gemeenten?

 


 

 

Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt, in samenwerking met de Vlaamse logo’s, opnieuw alle steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel uit om deel te nemen aan de Preventiepeiling - de ‘nieuwe’ indicatorenbevraging. Met deze driejaarlijkse bevraging wordt de kwaliteit van het preventieve gezondheidsbeleid in steden en gemeenten in kaart gebracht.

De Preventiepeiling bevraagt welke preventieve acties steden en gemeenten opzetten voor hun inwoners op het vlak van voeding, beweging, minder lang stilzitten, valpreventie, mentaal welbevinden, roken, alcohol en illegale drugs. Enkele voorbeelden van vragen: Welke publieke ruimtes zijn er rookvrij gemaakt? Welke initiatieven nemen jullie om het mentaal welbevinden van de inwoners te bevorderen? Op welke manier informeren jullie inwoners over gezonde voeding?

Het logo uit jouw regio nodigt je uit om deel te nemen en dat kan tot eind februari 2023. Wie deelneemt, ontvangt na afloop een digitale inspiratiegids vol handige tips en handvaten om verder te werken aan het preventieve gezondheidsbeleid. Bovendien komt er een online interactief dashboard waarbij gemeenten hun eigen resultaten zullen kunnen vergelijken met geanonimiseerde resultaten van gelijkaardige gemeenten o.b.v. de selectie van een aantal kenmerken zoals bevolkingsaantal, aandeel ouderen/jongeren, provincie, Logoregio, ELZ, …

Wil je graag deelnemen? Niets ontvangen of wens je meer informatie?
Contacteer het logo uit jouw buurt of ga naar Preventiepeiling.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen