← Vorige

Tournée Minérale

Tournée Minérale is terug! De campagne roept alle Belgen op om in februari een maand lang geen alcohol te drinken. Ook jouw organisatie, lokaal bestuur of vereniging kan heel wat doen om van Tournée Minérale een succes te maken. Maak het initiatief mee bekend of ga met de medewerkers van je organisatie mee de uitdaging aan en drink in februari één maand lang geen alcohol.       

Voor wie?

Iedereen kan deelnemen aan Tournée Minérale. 

Wie kan Tournée Minérale organiseren?

Je kan niet enkel als lokaal bestuur, maar ook als bedrijf, zorgvoorziening, sportclub, … een actie op poten zetten om mensen warm te maken voor Tournée Minérale. Op de website van Tournée Minérale vind je tips op maat van jouw sector en bestel of download je gratis ondersteuningsmateriaal.

Waarom?

Een maand geen alcohol drinken, heeft verschillende voordelen, zoals een betere nachtrust, een fitter gevoel, geldbesparing, ... Voor 2021 brengen de coronamaatregelen een extra reden om deel te nemen: sommigen drinken sneller een glas om de hectische werkdagen achter zich te laten, of om te bekomen van de emoties die deze periode losmaakt. Dat is begrijpelijk, maar het houdt ook risico’s in. Reden te meer dus om nog eens extra stil te staan bij ons alcoholgebruik.

Praktisch 

  • Volg de Facebook-pagina en deel de posts ook op je eigen account. Zo word je mee ambassadeur van de campagne.
  • Plan de campagne in in je werking: wat kan jij de komende maanden doen om de campagne bekend te maken bij potentiële deelnemers, en om hen te motiveren om deel te nemen? Hoe meer initiatieven genomen worden, hoe sterker de campagne zal staan.
  • Via de website van Tournée Minérale kan je als organisatie tips downloaden op maat van jouw sector. Je bestelt of downloadt er ook gratis ondersteuningsmateriaal, zoals affiches en stickers. 
  • Meer informatie op www.tourneeminerale.be/

Het Logo zet je op weg

Het Logo kan je helpen met ondersteunende materialen. Neem contact op met het Logo uit je regio. 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen