← Vorige

Warme dagen? Zorg dragen!

De zomer is fantastisch. Het is een tijd van heerlijk genieten van een terrasje op zonovergoten dagen of lekker buiten spelen met de kinderen. Maar dat warme weer heeft soms ook minder prettige gevolgen. De meeste mensen lopen gelukkig geen risico als ze verstandig omgaan met de zon, maar alert blijven is zeker de boodschap.

 
Jaarlijks sterven er nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. En daar willen de Vlaamse Logo's en  de Vlaamse overheid met het initiatief Warme Dagen iets aan doen. En jij kan helpen!
 

Help mee deze aandachtspunten verspreiden!

  • Kom jij langs bij alleenstaande senioren of zieken? Ga dan op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende drinken. 
  • Ga jij om met baby's of jonge kinderen? Zorg er dan voor dat ze voldoende drinken en laat ze nooit achter in een geparkeerde auto (ook niet voor een paar minuten).
 
Meer tips, artikels, folders en affiches vind je op www.warmedagen.be

Voor wie?

Algemene bevolking

Wie kan met de materialen aan de slag?

Lokale besturen, lokale dienstencentra, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven,... 

 

Praktisch

Surf naar www.warmedagen.be voor meer info over de campagne

Het Logo zet je op weg 

Wil je lokaal een actie opzetten? Wil je ondersteuning bij het opzetten van een lokaal intern warmteplan? Contacteer onze medisch milieukundige via e-mail of telefonisch. 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen