← Vorige

Warme Steden en Gemeenten

In een Warme Stad en Gemeente heeft iedereen de taak om er echt te zijn voor kinderen en jongeren. Samenwerken is dé sleutel tot succes. Dat wil jij toch ook voor jouw stad?

Hoe versterk je als lokaal bestuur de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren? Vijf Vlaamse centrumsteden (Brugge, Gent, Turnhout, Leuven en Genk) gingen de uitdaging aan in het piloottraject ‘Warme Stad’. Zij bouwden met lokale partners een langetermijnbeleid uit zodat hun kinderen en jongeren (0-24 jaar) zich beter in hun vel voelen.

Wie kan zich kandidaat stellen als Warme Stad of Gemeente?

Alle lokale besturen die een verschil willen maken in het mentale welzijn van jongeren.

Waarom?

1 op de 5 jongeren kampt met psychische problemen. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Geestelijke gezondheid tijdens de jeugdjaren vormt de basis voor gezondheid en welbevinden doorheen de hele levensloop. 

Praktisch

Van 10 mei tot 1 juli 2019 kan jouw stad of gemeente zich kandidaat stellen via de website www.warmestedenengemeenten.be.  Motiveer bij je kandidatuur waarom je een Warme Stad of Gemeente wil worden.

In 7 stappen tot een Warme Stad of Gemeente

Samen met de 5 pilootsteden werd de methodiek ‘Warme Stad’ verder op punt gezet tot een zevenstappenplan voor nieuwe Warme Steden en Gemeenten.

Ben je al een Gezonde Gemeente? Dan helpt de methodiek Warme Steden & Gemeenten jullie voor de concrete invulling van het thema geestelijke gezondheid bij de doelgroep kinderen en jongeren (0 – 24jaar).

Het Logo zet je op weg

Wil je aan de slag met de methodiek Warme Steden en Gemeenten? Het Logo helpt je op weg met info en ondersteunende materialen. Voor informatie en de bevindingen van de pilootsteden kan je ook terecht op www.warmestedenengemeenten.be.

 

Andere projecten:

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen