The Human Link, sinds enkele jaren partnerorganisatie Geestelijke gezondheid, samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven, heeft een nieuwe interessante methodiek klaar.
Jongeren bewuster leren omgaan met goede en slechte emoties door sociale media, dat is de focus van ‘Vibe Check’.
Verschillende LGBTI+ personen getuigen over zelfzorg en veerkracht. Ga aan de slag met de video’s en oefeningen rond zelfzorg bij LGBTI+ personen.
Op 15 juni bracht minister van Welzijn Hilde Crevits een bezoek aan woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne.
Met gemiddeld 16.687 stappen per dag per deelnemer verovert het woonzorgcentrum 1 jaar lang de wisselbeker en de titel van de meest actieve werkplek van Vlaanderen!
Een ‘warm bedrijf’ is een werkomgeving die medewerkers mentaal gezond houdt én versterkt. Iedereen werkt er samen om medewerkers energiek en bevlogen aan de slag te houden.
op 15 maart werd de nieuwe campagne #binnenstebuiten gelanceerd. Kom hier meer te weten over de campagne en de bijhorende materialen.
Een ‘warm bedrijf’ is een werkomgeving die medewerkers mentaal gezond houdt én versterkt. Iedereen werkt er samen om medewerkers energiek en bevlogen aan de slag te houden.
Tijdens Expeditie Geluk duiken leerlingen uit het lager onderwijs met hun klas in een virtueel universum.
Op 1 maart lanceerde Marc De Bel zijn nieuw boek ‘Soko’. Kom hier meer te weten over het boek en bestel bijhorende materialen.
Wil je als bedrijf investeren in een beleid dat streeft naar een gezonde, veilige en veerkrachtige loopbaan voor werknemers? Dan kan je sinds kort terecht bij het Infopunt Geïntegreerd Welzijnsbeleid.
Kom hier meer te weten over de complimentendag van 1 maart en bestel nu je materialen.
Leerlingen beter tot leren laten komen? Dat kan met gezonde en gelukkige leerlingen!
Samen met hun partners en netwerk proberen de Vlaamse Logo’s elke dag de gezondheidskloof te dichten. Daarom ‘vlammen’ ze mee tegen kansarmoede tijdens de Warmste Week.
Logo's doen mee aan de Warmste Week
Minister Crevits roept op om deel te nemen aan de bevolkingsonderzoeken naar kanker en taboes te doorbreken op vlak van stoelgangtesten.
Door de nieuwe routestructuren vindt iedereen nu wel een beweegroute in zijn of haar buurt, en wordt Vlaanderen steeds beweegvriendelijker.
20/11 - Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Eén van die rechten is het recht op een veilig en gezond leven. Gezondheidsongelijkheid ondergraaft echter kansen op een goede gezondheid.
Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt opnieuw alle steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel uit om deel te nemen aan de Preventiepeiling - de ‘nieuwe’ indicatorenbevraging.
Van 21 tot 25 november 2022 zetten we 'gezond wonen' opnieuw in de kijker tijdens de actieweek 'Gezond binnen, ook in de winter'
Mentaal welbevinden, een warm klasklimaat, groepsdynamiek… het zijn hot topics in de leraarskamer! Maar hoe pak je dat aan? Met Happy Snacks natuurlijk!
Alle tools om jouw sportclub te ondersteunen vind je vanaf nu op één plek! Je sportclub gezonder maken? Of eerder op zoek naar info over de beste verzekering? Een slimme EHBO-koffer voorzien? ...
Ontdek ons aanbod aan infosessies en workshop en informeer zo de inwoners van je gemeente of leden van je organisatie.
De COVID-herfstboostercampagne draait op volle toeren. Voor partners die dat willen, is er in beperkte mate drukwerk beschikbaar.
De griepvaccinatiecampagne is afgetrapt. De campagne bestaat zoals elk jaar uit twee luiken. Een publiekscampagne en een campagne voor zorg- en welzijnspersoneel.
De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid groeit jaar na jaar. Lees het persbericht.
Van 22 tot en met 24 mei zal de “International Conference on Integrated Care” ofwel ICIC doorgaan in Antwerpen.
Het Logo zet samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven in op een gezonde voedselomgeving. Want hoe gezonder het aanbod in de omgeving, hoe groter de kans dat we gezonde keuzes maken.
Nieuwsgierig naar wat de Vlaamse Logo’s kunnen betekenen op het vlak van een gezonde publieke ruimte? Ontdek ons aanbod in dit filmpje.
De nieuwste info over ventileren en verluchten in schoolgebouwen en het gebruik van CO2-meters.
Werk je met jongeren die risicovol of problematisch gamen en wil je hen stimuleren om op zoek te gaan naar alternatieve vrijetijdsbestedingen? Een Reboot-kamp kan hen op weg helpen.
Kinderen moeten gestimuleerd worden om nieuwe smaken te proeven en voldoende te bewegen. Om ouders daarbij te helpen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven het gezelschapsspel ‘Lekkerbekjes’.
Om leerkrachten van het lager onderwijs te helpen om les te geven over de voedingsdriehoek, is er het gloednieuwe educatief pakket ‘Lekker Gezond!’
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen